Algemene regelgeving
Veiligheid gaat boven alles

Ga voorbereid op avontuur

Veiligheid is de hoogste prioriteit bij PEGA. Zorg er altijd voor dat u op de hoogte bent van wat u koopt en wat u nodig heeft. Heeft uw auto bijvoorbeeld voldoende trekkracht voor uw boottrailer? Of wat is het maximale gewicht dat u met uw rijbewijs B mag trekken? Raadpleeg de algemene regelgeving op onze website en neem contact op met uw dealer voor gedetailleerde informatie en persoonlijk advies op maat.

Voordat u vertrekt:

Land van bestemming: informeer naar de nationale wetgeving (check de maximale snelheden hier)

Juiste papieren: heeft u het juiste rijbewijs en andere vereiste goedkeuringen? (check hier)

Veiligheid: het is belangrijk om de verkeersregels na te leven en uw boottrailer goed te onderhouden.

Onze dealers voor het juiste advies

Voor het complete en meest accurate advies is het altijd essentieel om contact op te nemen met de leverancier van uw boottrailer of een dealer bij u in de buurt!

Europese goedkeuring

De PEGA boortrailers hebben sinds 2012 een Europese goedkeuring, waardoor ze buiten Nederland kunnen worden gebruikt. Bij aankoop ontvangt u een COC-document met alle technische specificaties.

 

Welke boottrailer kunt u meenemen?

Voordat u een boottrailer aanschaft, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de beschikbare opties. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar het laadvermogen dat nodig is voor uw boot, maar ook naar de specificaties van uw voertuig en rijbewijs.

In de meeste gevallen is rijbewijs B voldoende om met een aanhangwagen of trailer te mogen rijden, maar er zijn uitzonderingen. Met rijbewijs B mag u maximaal 750 kilogram vervoeren!

Controleer of uw auto geschikt is als trekauto. Dit hangt af van het gewicht van de auto en het maximale gewicht dat de auto mag trekken. Deze informatie kunt u vinden op het kentekenbewijs of op de website van de RDW.

Controleer of de boottrailer geschikt is om achter uw auto te trekken. Dit hangt af van het gewicht van de boottrailer en het maximale gewicht dat deze mag hebben, inclusief lading. Deze informatie kunt u vinden op het chassisplaatje op het frame.

Wees verstandig met het beladen van uw boottrailer. Overbelading is niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk voor de verkeersveiligheid en de veiligheid van uw zelf en uw passagiers. Het maximale gewicht van de boottrailer mag niet overschreden worden.

Bereken het gewicht van de combinatie van de auto en de boottrailer. Tel hiervoor het gewicht van de auto op bij het beladen gewicht van uw boottrailer. Dit gewicht mag niet hoger zijn dan het maximale gewicht wat uw rijbewijs toelaat.

Bij twijfel of vragen kunt u altijd advies vragen aan een specialist op het gebied van aanhangwagens en trailers. Zoek hiervoor een dealer bij u in de buurt (klik hier)